Odd-Karl måtte evakuere til tårnet!


Oppdatering skrevet av Odd-Karl sin kompis som hjelper han med bloggen, etter oppdatering fra kjæresten Hanne. Hun har hatt telefonkontakt med Odd-Karl under og etter evakueringen.

 

Odd-Karl sin kjæreste Hanne snakket med han klokken 2 i natt, og hørte et smell/svusj da en bølge slo inn i hytta. Da fikk han det travelt med å evakuere, da stormen var på vei å bli verre. Statistikken sier visstnok at hver 7. bølge er «stor/den største», så han fryktet nok at verre bølger var på vei. Så vi tolker det slik at situasjonen var akutt.

Odd-Karl og hunden Jesper er trygge oppe i fyrtårnet i skrivende stund, etter at stormen ble for sterk i natt. Der oppholder de seg i batterirommet på 0.7 x 1.4 meter. Han ringte til Hanne for å melde ifra om at de var trygge etter at de kom seg dit opp. Hun hørte da at det ulte og brølte rundt han, så han måtte lukke døren. Da er det ikke dekning, men siste nytt er altså at evakueringen var vellykket.

 

Vi får minne om Odd-Karl sitt motto på Skjervøyskjæret, som er som følger:

«Så lenge hytta står, er det ingen fra skjæret som går. Hvis hytta på havet drar, så må nok mannen på skjæret mønstre av.»

 

Stormen er meldt å nå sitt verste punkt i natt. Siden tårnet har stått der i mange år burde det likevel gå bra med både mann og hund. Vi krysser uansett fingre, blodårer, og det som ellers er!

 

Status for prosjektet er vel dermed i skrivende stund:
1. Det må gå bra med Odd-Karl og Jesper fram til stormen har gitt seg i løpet av morgendagen.
2. Stormen er meldt å gi seg etter helgen. Da får Odd-Karl se og vurdere hvilken tilstand både han, Jesper, og hytta er i.

11 kommentarer
  1. Huff,huff. Håper “Mannen”, hunden og hytta klarer seg til stormen har gitt seg slik at ekspedisjonen kan fortsette. Liten trøst, Oddemann, Liverpool vant🙂

  2. Her må altså fellesskapet betale redningsaksjon for et tåpelig påfunn. Hvorfor bosette seg på et *skjær*. Det finnes en rekke små øyer. Hadde du sjekket stormflo-tabellen?

  3. Det må jo være lov å leve ut forskjellige drømmer. Men her synes jeg at en bør lytte til råd, ikke minst fra redningsfolk. Skal en sette både seg selv og andre i fare? Dette er nok et påfunn som en bør gi opp, selv om det nok kan være spennende.

  4. Kjekt å lese om eventyrere. Måtte det bli flere som våger seg ut av karusellen. Det er slik verden går ett steg videre.
   Bra nødrop nådde frem og aksjon satt i gang.
   Si meg. Øya er utsatt fra kun en retning og det er nordlig sjø/vind.
   Hvorfor plassere hytta på nordsiden av øya og ikke på sørlig/skjermet side?

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg